• Üretimde hem inek sütü hem de koyun sütü kullanılabilir. Birkaç aylıkken beyazdır, üzerinde delikler vardır. Bundan sonra koyu sarı bir renk alır ve çok zinde olur. 2–3 mm kalınlığında kabuk ve 3–4 mm çapında yuvarlak gözler içeren, yarıksız, çatlaksız, oldukça tuzlu, sert bir peynir türüdür. Kelle peynirinin olgunlaşma süresi minimum 3 aydır. Olgunlaşma süresi 4 aya uzatılırsa daha kaliteli ve leziz peynirler elde edilir.İnek ve koyun sütlerinden üretilen kelle peyniri sert ve tuzlu olduğundan kahvaltılarda tüketilir. Kahvaltının yanı sıra rendeleyerek yemeklerinizde, salatalarınızda kullanabilirsiniz.Kelle peynirinin tuzlu bir peynir olmasının sebebi ise salamura olmasıdır. Sert, yağlı, tuzlu ve bol gözenekli olan kelle peyniri oldukça dayanıklı bir peynirdir.Genellikle salata veya sıcak yemeklerde kullanılır. % 45 oranında yağ içerir. Tencere yemeklerinde yada ızgara olarak da mükemmeldir. Tuzsuz, Tuzlu ve Tostluk olmak üzere üç tipi vardır. Ürünlerimizi, lezzet ve pişmesi yönünden gönül rahatlığıyla tercih edebilirisiniz.
• SAKLAMA KOŞULU:4-6°C'lik sıcaklıklarda ve tıpkı beyaz peynir gibi tuzlu su içerisinde muhafaza edilmesi gereklidir. Soğuk iklimlerde yaşayanlar için, serin ve havadar kilerlerde de saklanabilen bu peynir, evlerde buzdolabının alt raflarında ve kapalı şekilde muhafaza edilmelidir.
• Alerjen uyarısı: Laktoz içerir.
% 100 Doğal Su Tutucu Yok Bezelye Lifi Yok Renklendirici Yok Margarin Yok Eritme Tuzları Yok Nişasta Yok Bitkisel Yağlar Yok Jelatin Yok Süt Tozu Yok Tağşiş Yok Trio Yağlar Yok Yağ Tutucu Yok