GEMLİK yöresinin zeytin ağaçlarının dalında karardıktan sonra hasat edilen zeytinimiz, ince kabuklu olduğundan yumuşak dokuludur ve en lezzetli zeytinlerimizdendir.
Ağacında kararmış veya henüz kararmadığı için kızıl renkte gözüken zeytinler üreticiden alınır olgunlaşmaları için kooperatifin kendi özel depoların da fazla bekletilmeden tuzlu suya bırakılır ve yapılması gereken ilk işlem başlamış olur. Bu süre en az altı aydır. Doğal fermentasyonla olgunlaşan zeytinler havuzlardan çıkarılıp pazara sunulduğunda hepsi aynı renkte olmayabilir: Bazıları siyah bazısı hafif açık siyah renkte olabilir. Tezgahta satışa sunulmuş olan iyi bir zeytin dalından toplandığı gibi yuvarlak şekilde olmaz. İşlenen zeytinler titizlikle ambalajlanarak sofralarınıza, kahvaltılarınıza lezzet katar. Kıvırcık Zeytine göre kalibresi daha büyük zeytindir.
Serin Ve Rutubetsiz yerde saklayınız. Buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde saklamanız önerilir.