Mevsiminde yetişen üzümlerle kahvaltılarda tüketilebilecek şifa kaynağı üzüm pekmezini sizler için en sağlıklı yöntemlerle hazırlıyor ve beğeninize sunuyoruz.
Isparta, Burdur, Afyon yörelerinin çekirdekli siyah ince kabuklu üzümleri geleneksel yöntemlerle işlenerek pekmeze dönüştürülmek üzere en iyileri seçilerek toplanır ve sofralara hazır hale getirilir. Yapılacak üzümler toplandıktan sonra şıra alanında güzel bir şekilde yıkanırlar ve çuvallara doldurulurlar. Sonrasında pekmez yapımında kullanılan Pekmez üretimi için dikilmiş özel bez torbalarda hijyenik koşullarda sıkılarak şırası çıkartılmaktadır.
Şırası çıkartılan üzümler büyük bakır kazanlarda meşe kömürü ateşinde kaynatılır, şıra güneş altında dinlendirilmek üzere 2 gün boyunca bekletilir ve şıra burada pekmez haline dönüşür. Çok faydalı bir besin kaynağıdır.
Türk yemek kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. Başta üzüm, dut ve benzeri meyvelerin suyunun alınıp bu suyun kaynatılması ve pekmez toprağı ile durultulmasıyla kahverengimsi bordo bir şıra elde edilir. Bu berrak şıra, kısa süreli vakum altında ya da pastörizatörlerde pişirilerek pekmez haline getirilir. Hermetik dolum yapılarak vakum oluşumu sağlanır ve soframıza gelinceye kadar tazeliğini muhafaza eder.
Doğal karbonhidrat kaynağıdır.
Enerji verir, soğuk algınlığına iyi gelir, vücudu hastalıklardan korur.
% 100 Doğal Koruyucu Kimyasal Yok Renklendirici Yok Aroma Yok Glikoz Şurubu Yok